Van groot
tot klein:

bij de Baron
viert u uw feest reuzefijn!

Vrijwilligers

De Baron zoekt enthousiaste vrijwilligers!


Zonder de baron zou er geen Dedemsvaart zijn en zonder Dedemsvaart zou De Baron er nu niet zijn. De Baron is een vorstelijke plek om bij elkaar te komen. Gezellig, voor een feestje. Serieus, voor een presentatie of vergadering of gewoon met vrienden, in het oergezellige Grand Café. In de Baron zijn tevens onze participanten de Bibliotheek, de Publieksdienst van de dienstenorganisatie Hardenberg-Ommen, Welzijnswerk de Stuw, Buurtzorg en de Politie gehuisvest.

 

De Baron wil een thuis zijn voor inwoners, verenigingen en bedrijven en wil de onderlinge sociale cohesie versterken door o.a. samen te werken als professionals en vrijwilligers. Op dit moment zijn al aantal vrijwilligers werkzaam als bij o.a. Jongeren Centrum Chill Out, Welzijnswerk de Stuw, Raad en Recht en bij de Bibliotheek en bij de Baron zelf als gastvrouw tijdens voorstellingen. Dit enthousiaste team met vrijwilligers willen we graag uitbreiden met o.a.:

 

Gastvrouwen & Gastheren
- Je ontvangt onze gasten in de Baron en wijst hen zo nodig door naar één van de participanten in het gebouw op de momenten dat ons Grand Café nog niet geopend is en verricht daarnaast een aantal lichte werkzaamheden zoals:
- Actueel houden van de leestafel
- Aannemen telefoon en zo nodig doorverwijzen en terugbelafspraak maken
- Verzorgen van koffie/thee bij vergaderingen/bijeenkomsten
- Verdelen van de inkomende post
- Verkoop van toegangskaarten voor voorstellingen en de administratieve verwerking van de (digitale) verkoop
- Aannemen van boeken die onze gasten willen inleveren bij de Bibliotheek
- Verkoop van koffie/thee/ fris vanuit ons Grand Café
- Maken van activiteiten overzicht/ vergaderingen voor de schermen in de hal*
- Actueel houden van Social Media*

*Alleen van toepassing als je hiermee ervaring hebt

 

De "werktijden" zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 - + 11.30 uur (eindtijdstip in overleg en afhankelijk van activiteiten). In totaal streven we naar een groep van 10-15 mensen en gezamenlijk stemmen worden de 'werktijden' afgestemd op basis van je beschikbaarheid. Om deze rol goed te kunnen invullen is het noodzakelijk over een klantvriendelijk houding te beschikken.

 

Conciërges

Je voert in overleg met de beheerder een aantal werkzaamheden uit in en om ons gebouw zodat deze er tip top uitziet. Je moet daarbij o.a. denken aan de volgende werkzaamheden:
- Eenvoudige klussen als vervangen lampen/ kleine reparaties
- Onderhoud van het terrein om het gebouw
- Klaarzetten van zalen (tafels/stoelen) voor vergaderingen en bijeenkomsten.

 

De "werktijden" zijn geheel in overleg afhankelijk van o.a. de activiteiten in de Baron. In totaal streven we naar een groep van 3 – 5 mensen zodat optimaal rekening gehouden kan worden met je beschikbaarheid. Om deze rol goed te kunnen invullen is het belangrijk plezier te hebben in het werk en een beetje technisch inzicht te hebben.

 

Technici voor beeld & geluid

Je zorgt voor een optimaal beeld en geluid- en lichtniveau tijdens bijeenkomsten in de Baron zodat onze gast optimaal kan genieten. In de Baron worden tal van bijeenkomsten georganiseerd variërend van vergaderingen, huwelijken, begrafenissen tot theatervoorstellingen. In voorkomende gevallen wordt er gebruik gemaakt van de vele audio & visuele apparatuur waarover wij beschikken. In de meest gevallen bedienen de gebruikers zelf de apparatuur (vooral bij professionele voorstellingen) en soms is het noodzakelijk dat wij de know how leveren. Van jou wordt verwacht dat:
- Je kennis hebt van de basisfuncties van onze systemen*
- Je bent bekend bent met het bedienen van een laptop en PowerPoint/Internet toepassingen.

*Wij verzorgen een goede instructie voor onze systemen


De "werktijden" zijn geheel in overleg afhankelijk van de behoefte van onze klant. Wij streven we naar een groep van 3 – 5 mensen zodat optimaal rekening gehouden kan worden met je beschikbaarheid.

 

Coördinator vrijwilligers

Je bent namens het bestuur de schakel tussen vrijwilligers, participanten en beheerder van de Baron. Je werft vrijwilligers, beoordeelt hoe ze het best ingezet kunnen worden en regelt de operationele inzet en motiveert ze het beste uit zich zelf te halen.

NB: een volledige beschrijving is binnenkort beschikbaar

 

 

Wat krijgt u er voor terug?
Vrijwilliger zijn bij de Baron betekend dat je je vrijwillig inzet en dus geen vergoeding ontvangt. Daar staat tegen over dat u actief bent midden in de samenleving en in contact met de diverse bezoekers van de Baron en uit ervaringen weten dat er soms bijzondere ontmoetingen zijn die je veel plezier geven.


Natuurlijk zijn wij trots op onze vrijwilligers en wij waarderen dat soms op een verrassende wijze; hoe wat dat doen laten we graag een verrassing.

 

Heb je interesse in één van deze vrijwilligersrollen (een combinatie mag natuurlijk ook) meld je dan aan via info@debarondedemsvaart.nl of bij onze beheerders Berrie & Annemarije (0523-612135). Wij nemen dan als bestuur binnenkort contact met u op om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

 

Bestuur MFC De Baron

 

 

 

 

 

 

 

Zoeken

 

Agenda

Er zijn geen items beschikbaar.

 

Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws

<widget><id>7</id><onload>onLoadForm</onload></widget>